top of page
Even voorstellen:​
Rietje van der Lee - Breman​​

Ik ben een mens van verbinding. Geïnteresseerd in en bewogen met anderen. Harten verbinden is mijn passie. Het is mijn ‘ding’ jou te ontvangen en te erkennen in wie je nu bent. Tegelijkertijd verlang ik ernaar met jou te zoeken naar jouw kleuren die nog te weinig uit de verf komen, zodat jij echt jij wordt. Jij in verbinding met jezelf en met anderen.Mijn persoonlijke beeld van en relatie met God spelen mee in wie ik als therapeut ben en hoe ik therapie invulling geef. Ik zie hem als hoe Jezus hem vertegenwoordigde, als Liefde, als heler van gebroken harten, als bevrijder van wie zich gevangen voelt en als degene die naast ons staat in ons lijden en onze gebrokenheid. Die ons door dit alles heen wil herstellen in ons waarachtig mens - human - zijn, God - Being - in ons dragend (human Being). Jezus leefde ons dit voor.

In mijn werk leg ik nadruk op het je (weer) bewust worden van de Bron/God/Being in jou. Het resoneert bij mij hoe Keltische christenen al vanaf de eerste eeuwen dit uitleefden. Ik zie dat hun gedachtengoed aansluit bij velen die op zoek zijn naar God als Bron van Liefde, Licht en Leven.

 

Samen met mijn man Hans en dochter Tabitha ben ik een nieuw initiatief gestart waarbinnen we deze beleving uitwerken in therapie, coaching, training en mentoring, zie: humanBeing.nu.

 

Oorspronkelijk kom ik uit het onderwijs. Later ging ik me richten op counseling. Hiervoor heb ik meerdere cursussen gevolgd, zowel in Nederland als in het buitenland. Daarna heb ik een opleiding tot psychosociaal therapeut afgerond bij De Roos, aangevuld met een jaar kinderspecialisatie. In vervolg hierop heb ik de opleiding voor integratief coach en de trainersopleiding bij Groundwork voltooid.

Ik heb, naast mijn inzet in Nederland ook jaren geleefd en gewerkt in verschillende landen in Azië en Afrika. Ik weet wat er komt kijken wanneer je je weg moet vinden in een vreemde cultuur en taal. Maar ook waar je bij terugkeer tegenaan kunt lopen.Anderen ervaren mij als iemand die je ruimte biedt jezelf te zijn, bij wie het veilig voelt open en kwetsbaar te zijn.​Ik ben getrouwd met Hans en moeder van drie volwassen kinderen.

Rietje van der Lee - Breman, psychosociaal therapeut

2010 - present

2010 - present

bottom of page